promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett az időjósok bejelentése, ennek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van egy rossz hírünk azoknak, akik nem rajonganak a zivatarért, felhőszakadásért.

Péntek délután és az esti órákban erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, szórványosan várható zápor, zivatar és felhőszakadás. A változó irányú szél elvileg többnyire mérsékelt marad, de a zivatarok környékén erős, viharos széllökések is lehetnek. Éjszakára 15 és 21 fok közé csökken a maximális hőmérséklet, helyenként csapadékkal kell majd számolni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szombaton általában sok napsütés valószínű, de van, ahol erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani. A felhőszakadás által kísért zivatarok, záporok szórványosan alakulhatnak ki, ezeken a helyeken viharossá is válhat a szél.

Szombaton a nappali hőmérséklet maximuma 28 és 33 fok között várható.

Itt lehet megtekinteni a szombat délutánra vonatkozó térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Szombatra több veszélyjelzést is kiadott az OMSZ, ugyanis akár jégesővel, villámlással járó zivatat, felhőszakadás, illetve magas középhőmérséklet is megnehezítheti a hétvégénket – íme a részletek:

  • Gyakorlatilag az egész országra kiadták a veszélyjelzést zivatar miatt, így mindenhol lehet számítani esetleges villámlásra, jégesőre és szélerősödésre is.
  • A magas középhőmérséklet miatt kiadott veszélyjelzés Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.
  • Sajnos a felhőszakadás miatt kiadott veszélyjelzés is az egész országot érinti, így mindenhol kiemelten kell figyelni a csapadékra szombaton.

Itt lehet megtekinteni térképen az országos, zivatarok miatt kiadott veszélyjelzési helyzetet:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy egy magassági hidegörvény található Magyarország közelében, illetve bárikus mocsár helyzet van, ami azt jelenti, hogy jók a feltételek a záporok, zivatarok kialakulására. Vasárnap majd egy anticiklon nyúlik be a Kárpát-medence fölé, amitől elvileg megnyugszik a légkör – a jelenlegi számítások szerint augusztus 20-án az ország jelentős részén nyugodt, napos idő várható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás