promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adtak ki az időjósok, aggasztó fordulatot vesz az időjárás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobb, ha erre mindenki felkészül, szinte az egész ország érintett.

Augusztus közepe van, ilyenkor szokott tombolni a nyár, de érdekes módon pár napja még fáztak az emberek, ez pedig sokak számára elég meglepő volt. Az időjárás manapság elég szeszélyes, hiszen lassacskán emelkedik a hőmérséklet, visszatér a kánikula, de közben a csapadék is jelen van, helyenként óriási viharok alakulnak ki – nos, úgy tűnik, hogy nagyjából erre számíthatunk ma is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy ma több órára is kisüt a nap, de erőteljes gomolyfelhő-képződés várható Magyarországon. Leginkább a keleti régióban lehet elszórt jelleggel zivatar, zápor, de máshol is előfordulhat. Napközben időnként megélénkülhet a keleti, délkeleti szél, de a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A nappali hőmérséklet maximuma 27 és 32 fok között alakul, de ez estére 20 és 25 fok közé fog csökkenni a meteorológusok szerint.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ a mai napra kiadott több veszélyjelzést, egy részét a magas középhőmérséklet, egy részét zivatar, villámlás, esetleges jégeső, egy részét pedig felhőszakadás miatt – szinte az egész ország érintett, érdemes felkészülni erre a sokak szerint aggasztó fordulatra:

  • Zivatarra figyelmeztetik az embereket Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.
  • Magas középhőmérséklet miatt figyelmeztetik az embereket Békés, illetve Hajdú-Bihar vármegyében.
  • Felhőszakadásra figyelmeztetik az embereket Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyében.

Itt lehet megtekinteni a zivatarokkal kapcsolatos figyelmeztetési térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a hidegcsepp elhagyja az országot, de a következő napokban még több helyen komoly záporra, zivatarra lehet számítani, miközben folyamatosan egyre feljebb kúszik a hőmérséklet. Hétvégére már bőven 30 fok fölött is lehet az átlag, és külön jó hír, hogy elvileg augusztus 20-án nem lesz csapadék, szóval az időjósok szerint jó időnk lesz a nemzeti ünnepen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás