promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat az időjárásban, mennydörgő égszakadás közelít felénk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Visszatér az eső, fordulat áll be az időjárásban.

Végre visszatért a nyári idő, jelenleg is kánikula tombol az ország nagy részén, de kedden egy úgynevezett hidegcsepp miatt újra nedves levegő lesz felettünk, ami záport, zivatart, fülledtséget eredményez. A hidegcsepp délkelet felől fog majd érkezni, és akárcsak a Török Hódoltság területe, ez is be fog nyúlni az ország közepébe, így leginkább ott fejti ki hatását.

A kiadott veszélyjelzés szerint az erősebb záporos, zivataros góchoz intenzív csapadék (~15-25 mm), szélerősödés (~45-55 km/h), esetleg kisebb méretű jég (1 cm-nél nem nagyobb átmérő) társulhat.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint hétfő éjszaka derült idő várható. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ettől pár fokkal hűvösebb, a vízpartok közelében, illetve nagyvárosokban pár fokkal enyhébb lehet a hajnal.

Kedden alapvetően továbbra is derült idő várható sok napsütéssel, azonban napközben különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet. Az északi és a nyugati országrészekben estig derült maradhat az ég. Csapadék délutánig nem várható, majd zápor, illetve zivatar elsősorban az Alföldön már néhol előfordulhat. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás