promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig örülhetünk a nyárnak, magassági hidegcsepp töri meg az országos kánikulát - heti időjárás-előrejelzés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magassági hidegcseppre figyelmeztetnek a meteorológusok.

Visszatért a nyár, a jövő héten ismét harmincasok között leszünk, országos kánikula fog tombolni, de a hét közepén egy magassági hidegcsepp fog fölénk érni, ami nedves levegőt fog hozni magával. Heti időjárás-előrejelzésünkben megmutatjuk, mi várható a 33. héten.

Vasárnap éjszaka szinte országszerte derült idő várható. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, ennél hűvösebb csak a hidegre érzékeny tájakon lehet. Hétfőn derült idő várható, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Délkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés estétől. Csapadék napközben még nem valószínű. Este, éjjel főleg délen, délkeleten lehet néhol zápor, zivatar. A Fertő térségében néha megélénkülhet a délkeleti szél. A hőmérséklet a hajnali 10, 19 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik. Erre a napra már egy veszélyjelzés is érvényben van a magas középhőmérséklet miatt.


(Fotó: OMSZ)

Szerdán napos idő valószínű, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 11 és 19, a csúcsérték 29 és 34 fok között várható.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 11 és 19, a maximum 29 és 34 fok között valószínű.

Pénteken napos időre lehet számítani, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 12, 20 fokról 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton napos időre számíthatunk, gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali 13, 21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik.

Vasárnap, augusztus 20-án is napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel, ugyanakkor előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi szél, a minimum-hőmérséklet 14 és 22, a csúcsérték 29 és 35 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás