promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hétvégén mindenkinek mosolyra húzódhat a szája, minden adott lesz az igazi nyári feltöltődéshez
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 

A hétvégén szép nyári időnek örülhetünk és külön öröm, hogy a napfürdőzés közben hőgutát sem kapunk. 

 

A hétvégére bátran tervezhetünk programukat, az időjárás kegyes lesz hozzánk és ki-ki a szabadban is bátran kipihenheti a hét fáradalmait - derül ki a met.hu előrejelzéséből.

Vidáman indulhat a szombat reggel, mert bár hajnalban párás lehet a levegő, gyenge légmozgás is lesz, de derült lesz az ég fölöttünk, a minimum-hőmérséklet 6 és15 fok között alakul.

Napközben nagyrészt derült, napos idő várható, csak az északi, északkeleti tájak fölött lehet kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen, de ezekből csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás.

Forrás: met.hu

Ami a hőmérzetünket lleti, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható, azaz nem lesz kánikula, mégis élvezhetjük a napsütést és a nyarat.

Ettől függetlenül a vízpartot választók, az érzékeny bőrűek, vagy azok, akik több időt terveznek a szabdban tölteni, készüljenek naptejjel, mert az UV-sugárzás erős, vagy akár nagyon erős fokozatot is elérhet.

Aki este nyitott helyen lazulna, annak sem kell túlöltöznie, a hőmérséklet 18 és 24 fok közt alakul.

Vasárnapra tovább melegedik az idő: szintén derült, napos időre számíthatunk, helyenként kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható és mérsékelt marad a légmozgás. A reggeli órákban a minimum-hőmérséklet 8, és16, délután a maximum 27 és 32 fok között alakul, míg este

Veszélyjelzésről nem számolt be a hétvégére a met.hu, de van azért, ami némi kellemetlenséget okozhat.

Forrás: met.hu

Fronthatással ugyan nem kell számolni, így az arra érzékenyek szervezete megnyugodhat, nem várhatók panaszok, de kevésbé szerencsés a helyzet az allergiások esetében.

Az elkövetkező napokban a melegedés hatására gyorsan fokozódik majd a pollenterhelés. A parlagfű virágporának koncentrációja országosan közepes, de egyre több helyen elérheti a magas, néhol a nagyon magas szintet is. A parlagfűre érzékenyeknél akár erős tünetek is jelentkezhetnek: orr- és szájnyálkahártya-viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés.

BZLieYDOXoE
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás