promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az időjárás kedden is ránk csapja az ajtót - még várni kell a cirógató nyári napsütésre
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdán sem a napsütésé lesz a főszerep, időjárásunkat és hangulatunkat felhőzet, csapadék, felhőzet árnyékolja be és csak kevés helyen, rövidebb ideig örülhetünk valami nyár félének.

Az északi, északnyugati tájakon fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott délutántól elszórt jelleggel záporok, zivatarok alakulhatnak ki, estefelé pedig eső is lehet már. Másutt közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Ma a déli, kora délutáni óráktól az északnyugati, északi megyékben fordulhatnak elő zivatarok átmeneti szélerősödés (ált. ~40-60 km/h), lokálisan intenzív csapadékhullás (~10-25 mm) és kisméretű jég kíséretében.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

A frontérzékenyek orvosmeteorológiai szempontból is érdemes, ha figyelnek, ugyanis a szerdai gyenge hidegfront fejfájást, görcsös panaszokat idézhet elő az arra érzékenyeknél.

Mivel még mindig az átlagosnál hűvösebb időre számíthatunk, a hűvös hajnali, reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás következtében főként a délelőtti órákban vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.

Ezzel párhuzamosan viszont 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás elérheti az erős, nagyon erős fokozatot, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! 

Közlekedésmeteorológia

Mivel a gyenge hidegfront hatására északon, északnyugaton elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat, így itt vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatunk. Máshol viszont sok napsütésre készülhetünk, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükségünk.

Északon picit megviccelhet minket a délnyugati szél, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás