promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetnek az időjósok: valami olyan történhet, amire nem sokan vannak felkészülve
Borítókép:  profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ilyen napokra érdemes fokozottan készülni, hiszen az egészséges szervezetet is megviselheti az időjárás.

Délelőtt a keleti határnál még több lehet a felhő, és ott, valamint az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor. Ezután azonban mindenütt napos idő várható, fátyol- és kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati, majd a déliesre forduló szél főként az ország északi felén megélénkül, és Sopron térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű - írja a met.hu.

 

Szerdán kezdetben hidegfronti hatás érvényesül, amelynek erőssége fokozatosan csökken a nap folyamán. Ez a változás különböző tüneteket okozhat.

Fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, és a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek. Emellett vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

zonban a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra és közérzetünkre, és nem kell tartanunk a nagy hőségtől. Fontos azonban, hogy 10 és 16 óra között, amikor a napos időben az UV-sugárzás erős, fokozottan védelmezzük bőrünket. Használjunk naptejet, és ügyeljünk immunrendszerünk erősítésére - hívja fel a figyelmet az idokep.hu. Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

Közlekedésmeteorológia:

Szerda reggel keleten még találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal, azonban napközben már országszerte száraz utakra készülhetnek az útnak indulók. Nyugaton a déli, máshol pedig a nyugatias szél kísérhető élénk, északnyugaton pedig erős lökésekkel, amelyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időben vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Fontos, hogy vezessünk óvatosan, és tartsunk megfelelő követési távolságot. Figyeljenek oda az utakon, és vezessenek körültekintően, óvatosan. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás