promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az időjósok bejelentése mindenkit meglepett, ezt komolyan gondolták?

Az időjósok bejelentése mindenkit meglepett, ezt komolyan gondolták?

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Enyhén szólva elég változékony lesz az időjárás.

Az utóbbi napok sokak számára elég furcsán teltek, hiszen hol mondhatni hőség volt és elviselhetetlen meleg, hol az eső esett, szóval elég szeszélyes volt az időjárás. Persze a strandolók, Balatonra leruccanók örültek, hiszen a hétvégén többnyire kellemes idő volt, de tegnap este megérkezett egy hidegfront, ami komoly változást hozott, több fokkal lejjebb nyomta a hőmérsékletet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon az ország túlnyomó részén napos idő várható, de az északkeleti, illetve keleti tájakon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, így ezeken a területeken kialakulhat komolyabb zápor, zivatar is, amik környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak – a Dunántúlon is erős lökések kísérhetik a nyugati, északnyugati szelet.

A nappali hőmérséklet maximuma ma 26 és 31 fok között várható, ez az esti órákban 16 és 22 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ mára több vármegyére is 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzést adott ki zivatar miatt, ezeken a területeken a villámlás jelentheti az elsődleges veszélyforrást, mellette pedig esetenként szélerősödésre, illetve akár jégesőre is lehet számítani – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg az érintett vármegyék, érdemes mindenkinek felkészülnie.

Itt lehet megtekinteni a zivatar miatti veszélyjelzéssel kapcsolatos térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy sokak meglepetésére ezen a héten több hidegfront is érkezik az országba, ugyanis a vasárnapi után kedden, illetve pénteken is számíthatunk egyre, ami valószínűleg csapadékot fog hozni, bár az utóbbival kapcsolatban még vannak azért kérdőjelek. Az imént említett hidegfrontok között elvileg szárazabb lesz a levegő, de többször is előfordulhat eső, záporeső, szóval változékony lesz az időjárás: