promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hírt közöltek az időjósok, citromsárga veszélyjelzést adtak ki több vármegyére is
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Helyenként elronthatja a csapadék a strandidőt.

Napokkal ezelőtt még a kánikula határozta meg a napjainkat, hiszen olyan hőség volt, hogy sokan alig bírták elviselni. Persze ez jót tett a strandoknak, hiszen az emberek tömegesen rohantak egy kicsit felfrissülni az óriási melegben. Úgy tűnik, hogy folytatódik az utóbbi napokban tapasztalható időjárás, ugyanis ma is talán egy kicsit enyhülni fog az idő, de a felhőtlen strandolást elronthatja a helyenként előforduló csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint a mai napon leginkább az ország északi részén lesz több felhő az égen, délen kevesebbre kell számítani. Zápor, zivatar várható szintén elsősorban északon, a nyugatias szél pedig többfelé megélénkül, sőt, helyenként még meg is erősödhet – a Balatonon viszont úgy néz ki, hogy kifejezetten kellemes lesz az idő.

A nappali hőmérséklet maximuma 27 és 33 fok között alakul, ez késő estére 19 és 26 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ a mai napra több vármegyében is citromsárga, 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki zivatar, esetleges villámlás, szélerősödés és jégeső miatt: Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Vas vármegye érintettek, így ezeken a helyeken érdemes erre felkészülniük az embereknek – a többi vármegyére elvileg nem érvényes a figyelmeztetés.

Itt lehet megnézni térképen a vihar miatti veszélyjelzésben érintett vármegyéket:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a következő napokban sem fog visszatérni a kánikula, sőt, inkább markáns hidegfrontok érkeznek az országba. A meteorológusok szerint mozgalmas és változékony lesz az időjárás, csapadékra is lehet számítani az ország különböző részein, de összességében nem lesz az a nyári hőség, ami pár napja még mondhatni „kikészítette” az embereket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás