promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító égszakadás közeleg? Meglepő fordulhat állhat be az időjósok szerint
Borítókép:  profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szárazság az agráriumnak sem tesz jót, így a gazdák is nagyon várják a felfrissülést.

Mire számíthatunk kedden?

Az előrejelzés szerint erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, miközben néhány déli területen többórás napsütés is lehet. A záporok és zivatarok valószínűsége széles területen jelentős, és több helyen heves zivatarok is előfordulhatnak. Ezekhez a zivatarokhoz elsősorban károkozó széllökés, jégeső és felhőszakadás társulhat - írja a met.hu.

A záporos és zivataros területek nagy eséllyel a délkeleti régióban szerveződnek rendszerbe. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, és sokfelé megélénkül, megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 24 és 36 fok között lesz. Nyugaton és északnyugaton alacsonyabb hőmérsékletek várhatók, míg délkeleten magasabb értékek jellemzőek.

Orvosmeteorológia

Kedden erős hidegfront érkezik, a markáns változás elsősorban a szívbetegeket veszélyezteti. A vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély. A front előterében még fülledt, meleg idő lesz, emiatt légszomj, nehézlégzés valamint szédülés jelentkezhet, zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota, így nekik ezeket az időszakokat célszerű zárt térben tölteni. 10 és 16 óra között a napos időszakokban továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás