promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen fordulatot vesz az időjárás, a meteorológusok kiadták a narancssárga figyelmeztetést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyszerre támad a kánikula és a heves zivatarok.

Az utóbbi napokban örülhettek azok, akik strandolni, Balatonozni szerettek volna a hétvégén, ugyanis kifejezetten kellemes, meleg idő volt. Nos, úgy látszik, hogy a kánikula továbbra is velünk marad, de mondhatni kegyetlen fordulatként jön a heves csapadék is, amit helyenként akár károkozó széllökések is kísérhetnek – vagyis nem csupán a hőségre, hanem a zivatarokra is figyelni kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése alapján késő délutánig az ország túlnyomó részén gyengén felhős, napos, száraz idő várható, de az északkeleti tájakon kialakulhatnak záporok és zivatarok. Késő délutántól, kora estétől viszont egyre több helyen előtérbe kerül a csapadék, ugyanis például északon, északnyugaton heves zivatarok is előfordulhatnak – viharos, károkozó széllökések is lehetnek a zivatarok környezetében.

A maximális nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, késő estére ez 22 és 29 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ több veszélyjelzést is kiadott mára:

  • Zivatar miatt narancssárga, vagyis kettes fokozatú veszélyjelzés van érvényben ezekben a vármegyékben: Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém – Baranya vármegyén kívül pedig az összes többi vármegyében 1-es fokozatú a veszélyjelzés a zivatar miatt.
  • Magas középhőmérséklet miatt ezekben a vármegyékben van érvényben narancssárga, kettes fokozatú veszélyjelzés: Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéken kívül a többi vármegyében 1-es fokozatú, citromsárga veszélyjelzést adtak ki a magas középhőmérséklet miatt.

Itt lehet megtekinteni térképen a zivatarokkal kapcsolatos figyelmeztetéseket:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a következő napokban hullámzó front fogja alakítani hazánk időjárását, vagyis továbbra is számíthatunk esetenként záporra, zivatarra, miközben meleg idő várható, és csak a hét közepétől lehet számottevő enyhüléssel számolni – vagyis mondhatjuk, hogy nem éppen a legkedvesebb oldalát fogja mutatni nekünk az időjárás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás