promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egész Magyarországot beteríti, amit kiszúrtak a radaron a meteorológusok, térképen mutatták meg
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajnalban adták ki a figyelmeztetést amiatt, ami jön.

Pénteken intenzív csapadék, heves zivatarok vonultak végig a Dunántúlon, ezek a csapadékhullámok pedig szombaton egyre inkább kelet felé húzódnak. A hétvége első napján folytatódik a felhős, esős idő, aztán vasárnapra kitisztul az légkör, és egy melegedés figyelhető majd meg az időjárásban. Ez azonban nem tart sokáig, jövő hét közepén egy újabb hidegfront fog tartósabb lehűlést hozni.

Szombaton hajnalban a meteorológusok ismét figyelmeztetést adtak ki: az alábbi térképen jól látható, hogy az egész ország sárga színben pompázik, két vármegyében van érvényben másodfokú riasztás.

A nap első felében csak elvétve (főként az északkeleti tájakon) lehet zivatar, majd várhatóan a délutáni, késő délutáni óráktól nyugat felől ismét egyre több helyen (legkisebb eséllyel az ország északkeleti harmadán) alakulhatnak ki, - kelet felé mozgó -, zivatarok (esetleg zivatarrendszerek). A zivatarokhoz kapcsolódóan viharos széllökés (ált. 60-90 km/h), jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt ált. 10-25 mm) előfordulhat. Elsősorban délnyugaton heves zivatarok (széllökés > 90 km/h, jég > 2-4 cm) is létrejöhetnek.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett napos idő valószínű, majd a nap második felében nyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Zápor, zivatar nagyobb eséllyel az északkeleti határ mentén fordulhat elő, illetve a délutáni, késő délutáni óráktól nyugat felől ismét egyre több helyen alakulhatnak ki kelet felé mozgó záporok, zivatarok, amelyek heves kísérőjelenséggel is járhatnak.

Napközben több helyen megélénkül az északnyugati, nyugati szél, erős vagy viharos széllökés zivatar környékén lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között várható. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás