promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt szakadhat végre a nyakunkba a zuhé - de lesz, ahol kíméletlenül kitart a szárazság
Borítókép:  profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lesz, ahol a meleg miatt ingyen vizet is fognak osztani.

Vasárnap továbbra is napos idő várható, de az északi-északnyugati tájakon erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az északnyugati határ közelében késő délután néhol záporok és zivatarok is előfordulhatnak. A Dunántúlon és a középső tájakon délies szél fog fújni, amely délután északnyugatira fordul. A hajnali hőmérsékletek 15-23 fok között alakulnak, míg a nappali hőmérsékletek 32-38 fok között lesznek, így készüljünk fel a kánikulára.

A következő napokban várható hőség miatt szerda este 8 óráig életbe lépett a "vörös kód", ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón. Az elmúlt rövid időszakban már kétszer kellett országosan elrendelni a "vörös kódot", ami az elmúlt években nem fordult elő - hangsúlyozta Fülöp Attila. A "vörös kód" egy speciális eljárásrend, amely szerint minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került, magán segíteni nem tudó embert irányít oda - magyarázta az államtitkár. 

A "vörös kód" a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetés a társadalomnak is - mondta az államtitkár, kérve mindenkit, hogy vigyázzon magára, és emellett, ha az utcán bajba került hajléktalan embert lát, akkor azt jelezze a regionális diszpécserszolgálatnak. Az államtitkár elmondta, hogy az előző héten kiadott "vörös kód" jelzés alatt a diszpécserszolgálatok összesen három tucat jelzést kaptak, ebből nyolc esetben volt szükség bajba jutott emberek elszállásolására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás