promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alsóneműig fogunk izzadni ma - visszatér a brutális kánikula
Borítókép:  profimédia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A melegre érzékenyeknek különösen megterhelő napok következnek.

A következő napokban sok napsütésre és csak kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Az északkeleti területeken azonban egy összeáramlás mentén több felhő képződhet, és néhány futó zápor sem kizárt. Az északias légmozgás néhol megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható.

Péntekre virradóan még főként a déli tájakon lehetnek zivatarok, de reggelre felszakadozik a felhőzet. Napközben legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki, de a napsütés dominálni fog. A hőség néhány fokkal mérséklődik, és a mérsékelt szél is enyhül. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Holnap jobbára derült, napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A csúcsérték 29 és 34 fok között alakul - írja a met.hu.

Orvosmeteorológia

Elvonul a hidegfront, ami néhány fokkal csökkenti a hőséget. A reggel friss lehet, de az éjjeli zivatarok zavarhatják a nyugodt alvást. A meleg idő fáradtságot és bágyadtságot okozhat, különösen nappal. Az időseknél és szívbetegeknél vérnyomás-ingadozás, rosszullét és keringési problémák jelentkezhetnek. Ugyanakkor a napos idő pozitív hatással lehet a hangulatunkra.

Fontos kiemelni, hogy 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás. Ezért ajánlott gondoskodni a bőr megfelelő védelméről, és lehetőleg kerülni a direkt napfényt ebben az időszakban. Mindenkit fokozottan fenyeget a napszúrás és hőguta veszélye.

Az immunrendszerünk erősítése érdekében fontos, hogy fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás