promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt fordulat: a meteorológusok fontos hírt hoztak az időjárásról, erről mindenkinek tudnia kell
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy anticiklon változtatja meg hazánk időjárását, nem is akárhogy.

Az utóbbi napokban hol esett az eső, hol szinte elviselhetetlen hőséget hozott a napsütés, vagyis mondhatjuk, hogy elég szeszélyes volt az időjárás, ennek pedig nem mindenki örült, hiszen nehéz volt így tervezni. Sokan azon izgultak, hogy vajon hétvégén milyen lesz az idő, és van ezzel kapcsolatban egy összességében elég jó hírünk, ugyanis elvileg nem lesz okunk panaszra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon reggel még keleten, illetve a Dél-Dunántúlon a felhősebb részeken lehet számítani egy-egy záporesőre, de délutánra már napos lesz az idő és elvileg megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szél nagy területen megélénkülhet.

A maximális nappali hőmérséklet 24 és 30 fok közé esik, ez a nap későbbi részében 16 és 24 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megnézni térképen is:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ több vármegyére is citromsárga, 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki zivatar, esetleges villámlás és jégeső miatt, de van, ahol felhőszakadásra is lehet számítani. Baranya, Hajdú-Bihar, Somogy és Tolna vármegyékben fordulhat elő zivatar, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében pedig a zivatar mellett felhőszakadásra is figyelmeztetik az embereket a meteorológusok – érdemes felkészülni.


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy a következő napokban hatalmas hőségre, kánikulára lehet számítani, főleg hétvégén, ennek pedig minden bizonnyal nagyon fognak örülni azok, akik nyaralni mennek, vagy csak leruccannak egy kicsit a Balatonra. Egy anticiklon miatt megérkezik a Kárpát-medencébe a szárazabb levegő, de keddtől elvileg bizonytalan lesz az időjárás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás