promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: már tudjuk, mikor ront ránk az újabb agresszív hidegfront, ami nem fog kegyelmezni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyobb lehűlésre nem kell számítani, de viharokat bőven fog hozni az agresszív hidegfront.

A mai napon abszolút nem érzékelhető az időjárásban, hogy június végén járunk, mivel a hőmérséklet inkább tavaszias. A lehűlésnek hamarosan vége, és fokozatosan elkezd melegedni az idő. A mai napon még délkeleten, valamint az északi határ mentén alakulhatnak ki zivatarok.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet is 8 és 17 fok között alakul, de a tóparti, belvárosi részeken enyhébb lehet a hajnal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat videójában meg is nézhetitek, mi vár ránk a továbbiakban.

Csütörtökön fog beindulni a hőmérséklet növekedés, szóval inkább a napsütésé lesz a főszerep. Az ország keleti harmadában csak néhol fordulhat elő zápor, az északkeleti határ mentén egy-egy zivatar. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad, esetleg néhol fordulhat elő élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Pénteken már nem igazán kell számítani csapadékra. A délnyugati, déli szél főként a Dunántúlon időnként megélénkül. Reggelre többnyire 12 és 17 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb, a tópartok, nagyvárosok közelében, magasabban fekvő helyeken enyhébb idő valószínű. Késő délutánra 27 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Sokan mondhatják, hogy mindig hétvégére romlik el az időjárás. Persze nincs mindig így, de szombaton valóban erre kell számítani. Újabb agresszív hidegfront közelít felénk, ami alaposan felborít mindent. Az Időkép beszámolója szerint főleg a Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, viharok, és ott a lehűlés is erőteljesebb lesz. A csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között alakul majd, szóval fázni azért nem fog senki.

Vasárnap is még éreztetni fogja a hatását a hidegfront. Egyre erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, és több helyen - az északkeleti megyékben legkisebb eséllyel - fordulhat elő zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon egyre több helyen élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között valószínű aznap.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás