promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tomboló ciklonális mező billenti meg a Kárpát-medencét, agresszív frontok csapnak össze a fejünk felett
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemcsak a frontérzékenyek fognak kikészülni a következő napok időjárásától.

Lehűlésből melegedés, csapadékosból száraz, majd ugyanez megfordítva. Teljesen megbolondul hazánk időjárása, az előrejelzések szerint a következő napokban agresszív frontok fognak összecsapni a fejünk felett, amik először hűvösebb, majd melegebb levegőt hoznak magukkal. Ahogy a meterológusok is fogalmaztak, egy ciklonális mező befolyásolja az ország időjárását, ennek hatására pedig egyszer száraz, egyszer csapadékos időnk lesz.

Az alábbi térképen azt láthatjátok, hogy szerda éjfélig hány vármegyére van érvényben első fokú riasztás zivatarok miatt.


(Fotó: OMSZ)

Az előttünk álló éjszaka általában erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző. Az éjszaka első felében délen, majd a második felében már a dunántúli tájakon várható eső. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között valószínű, de az északi határ mentén pár fokkal hűvösebb is lehet.

Szerda délelőtt még erősen felhős lesz az ég és a nyugati, délnyugati megyékben előfordulhat eső. Ezt követően fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, és délután már gomolyfelhős, napos idő várható. Ekkor főként az ország északkeleti harmadában alakulhatnak ki záporok, zivatarok, máshol egy-egy zápor valószínű. Az északnyugati szél továbbra is nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében akár egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható.

A mostani hidegfront után egy lassú melegedés indul meg, amit szombaton egy újabb hidegfront fog megtörni - elsősorban a Dunántúlon lehet emiatt pár fokos lehűlés, valamint csapadék. Ezután ismét elkezd melegedni a levegő, de kánikulára nem kell számítani.

Az alábbi videóban részletesebb előrejelzést láthattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás