promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegörvény és mediterrán ciklon érkezik hazánkba, az OMSZ több vármegyére is kiadta a veszélyjelzést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A záporok, zivatarok után megérkezik a nyári hőség.

Pár napja még a helyenként egészen hatalmas mennyiségű csapadékok miatt fájt az emberek feje, majd jött egy kis meleg, az utóbbi időszakban pedig már szinte lehetetlenség volt lépést tartani az időjárással, hiszen hol kellemes volt az idő, hol hűvösre váltott. Hamarosan tényleg eljön a nyár, de előtte a tavasz még fel-felbukkan, de a következő időszakban változásra kell számítanunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon, pénteken 21 és 27 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, de közben helyenként akár estig is eshet az eső, rengeteg területen kell csapadékra számítani. Több helyen is megélénkül az északi, északnyugati szél, késő estére pedig 16, 21 fokra hűlhet le a levegő – ezekre mindenképp érdemes felkészülni.


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ több vármegyére is veszélyjelzést adott ki zivatar miatt, ezeken a helyeken villámlás, szélerősödés és jégeső is előfordulhat: Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Zala vármegye érintett, így ezeken a helyeken érdemes fokozottabban ügyelni a csapadékra, nehogy gondot okozzon – nemcsak öltözködés szempontjából jó, ha felkészülnek itt az emberek.


Kép: met.hu (screenshot)

Akit érdekel a met.hu részletes időjárás-előrejelzése, az itt megtekintheti, rengeteg hasznos információ elhangzik benne, így például az is, hogy hidegörvény és mediterrán ciklon alakítja hazánk időjárását, illetve hamarosan beköszönnek a 30 fok fölötti hőmérsékletek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás