promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: strandidőre és napozásra vágynak az emberek, de csak felhőszakadással és országos veszélyjelzéssel tudnak szolgálni a meteorológusok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki, hogy jobb, ha mindenki megszokja egy ideig a felhőszakadást.

Az utóbbi napok rendkívül megterhelték az országot, hiszen a hirtelen felhőszakadások miatt rengeteg csapadék volt, amik helyenként komoly gondokat okoztak. Furcsa, hogy közben pedig egész kellemes volt a hőmérséklet, így az emberek eléggé meglepődtek, hogy néhol még tornádók is kialakultak – és úgy tűnik, hogy egy ideig még nem is nagyon lesz változás az időjárásban.

Van egy rossz hírünk annak, aki strandidőre, illetve napozásra vágyik, ugyanis hiába lesz szombaton 22 és 28 fok között a legmagasabb nappali hőmérséklet, erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és csupán néhány órás napsütés várható – ezzel szemben viszont szinte mindenhol zivatarra, felhőszakadásra lehet számítani, az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta a veszélyjelzést az összes vármegyére.


Kép: met.hu (screenshot)

Ezekben a vármegyékben, vagyis konkrétan az egész országban zivatarra, felhőszakadásra, akár jégesőre és villámlásra is számíthatnak az emberek, vagyis mindenképp fel kell készülni ezekre, és úgy kalkulálni a mai programokkal. Ezek alapján nem igazán érdemes szabadtéri eseményeket szervezni, hiszen bármikor elmoshatja azokat a csapadék – ennek pedig valószínűleg senki sem örül.

Aki szeretne egy kicsit részletesebben is tájékozódni a szombati időjárásról, annak mindenképp ajánljuk a met.hu videós előrejelzését, ahol plusz információkkal is szolgálnak azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk ma, illetve a következő napokban is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás