promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tornádót videóztak le Óbudán, ma még durvább lehet az időjárás, erre mindenkinek fel kell készülnie
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OMSZ kettes fokozatú figyelmeztetést adott ki több vármegyére is a mai napra.

Tegnap hatalmas mennyiségű csapadék hullott le az ország több pontján is, helyenként hatalmas károkat okozott a felhőszakadás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Magyarországra sárga, 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki, de ma elvileg még ennél is komolyabb lesz a helyzet, ugyanis egyes vármegyékben már a narancssárga, kettes fokozatú veszélyjelzés van érvényben – pedig tegnap Óbudán állítólag még tornádót is videóztak, nagyon félelmetes volt a jelenség:

Ma, szerdán az időjárás-előrejelzés szerint legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul az ország különböző pontjain, a délutáni, esti órákban ez 15 és 20 fok közé csökken, vagyis az utóbbi napokhoz képest kicsit hűvösebb lesz. Ezen a napon ismét a csapadék az, ami gondot okozhat, ugyanis az OMSZ megint az egész országra 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki esetleges zivatar, villámlás és jégeső miatt – de most a felhőszakadás is bekavarhat.


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ kettes fokozatú veszélyjelzése Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéket érinti, ezeken a helyeken fokozottan kell ügyelni erre, érdemes felkészülni minden eshetőségre, ha nem akarunk rosszat magunknak. Szinte egész Magyarországon várható eső, így mindenkinek ajánljuk, hogy legyen nála esernyő, mivel nagyon jól jöhet.

A met.hu videós időjárás-előrejelzése is arra figyelmeztet, hogy szükségünk lesz az esernyőre, ugyanis csapadékra kell számítanunk, ráadásul megeshet, hogy hirtelen nagy mennyiségben érkezik, ami szintén komoly problémákat eredményezhet – itt lehet megtekinteni az előrejelzést, hátha valakit kicsit részletesebben is érdekel, mire kell számítani ma, illetve a következő időszakban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás