promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tornádót videóztak le Óbudán, ma még durvább lehet az időjárás, erre mindenkinek fel kell készülnie
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OMSZ kettes fokozatú figyelmeztetést adott ki több vármegyére is a mai napra.

Tegnap hatalmas mennyiségű csapadék hullott le az ország több pontján is, helyenként hatalmas károkat okozott a felhőszakadás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Magyarországra sárga, 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki, de ma elvileg még ennél is komolyabb lesz a helyzet, ugyanis egyes vármegyékben már a narancssárga, kettes fokozatú veszélyjelzés van érvényben – pedig tegnap Óbudán állítólag még tornádót is videóztak, nagyon félelmetes volt a jelenség:

Ma, szerdán az időjárás-előrejelzés szerint legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul az ország különböző pontjain, a délutáni, esti órákban ez 15 és 20 fok közé csökken, vagyis az utóbbi napokhoz képest kicsit hűvösebb lesz. Ezen a napon ismét a csapadék az, ami gondot okozhat, ugyanis az OMSZ megint az egész országra 1-es fokozatú veszélyjelzést adott ki esetleges zivatar, villámlás és jégeső miatt – de most a felhőszakadás is bekavarhat.


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ kettes fokozatú veszélyjelzése Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéket érinti, ezeken a helyeken fokozottan kell ügyelni erre, érdemes felkészülni minden eshetőségre, ha nem akarunk rosszat magunknak. Szinte egész Magyarországon várható eső, így mindenkinek ajánljuk, hogy legyen nála esernyő, mivel nagyon jól jöhet.

A met.hu videós időjárás-előrejelzése is arra figyelmeztet, hogy szükségünk lesz az esernyőre, ugyanis csapadékra kell számítanunk, ráadásul megeshet, hogy hirtelen nagy mennyiségben érkezik, ami szintén komoly problémákat eredményezhet – itt lehet megtekinteni az előrejelzést, hátha valakit kicsit részletesebben is érdekel, mire kell számítani ma, illetve a következő időszakban:

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás