promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: intenzív eső és fülledtség borítja be az országot, de már közel a vége
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Intenzív csapadék zúdul ránk, de már nincs messze a jó idő.

Az előttünk álló 24 órában még nem igen lesz változás hazánk időjárásában, továbbra is marad az esős, gomolyfelhős idő, szerdán intenzív csapadék és fülledtség uralkodik majd térségünkben. Szerdára az egész országra kiterjedő riasztás van érvényben:

első fokú veszélyjelzést adtak ki zivatarok miatt; elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.


(Fotó: OMSZ)

Kedd éjszaka nagyrészt erősen felhős idő várható, és továbbra is több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Hajnalra, reggelre a nyugati, délnyugati részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Szerdán aztán jellemzően erősen felhős idő várható délutánig, csak kevés napsütés lehet. Összességében sok helyen kell záporra, zivatarra, illetve esőre is számítani. Késő délutántól, estétől a gomolyfelhők lassanként összeesnek, ezzel együtt egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az Alföldön megélénkülhet a déli szél, de szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint azonban már nem tart sokáig ez a nedves időjárás, a hét végére visszatér a jó idő, többet látjuk majd a napot, és a csapadékhullám is megszűnik. Most viszont még mindenképpen tartsuk magunknál az esőkabátot, illetve az esernyőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás