promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Intenzív csapadék szakad ránk, térképen mutatjuk, hol várható felhőszakadás és jégeső
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyakunkon a csapadék, de riasztás is érvényben van.

Közeleg Medárd napja. A legismertebb időjóslás szerint ha június 8-án esik, akkor 40 napig eső lesz, de ha nincs csapadék, akkor 40 napos szárazság jöhet. Hogy hogyan alakul az időjárás csütörtökön, azt még a meteorológusok sem tudják 100 százalékra megmondani, de az már biztos, hogy hétfőn hűvös lesz a levegő, és intenzív csapadék érkezik hozzánk.

Az előrejelzések szerint a nap első felében főként a nyugati és északi országrész fölött lesz több a felhőzet. Másutt kezdetben még inkább fátyolfelhős időre van kilátás, ám napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. A záporos csapadékgócok kora délelőtt az Észak-Dunántúlról is levonulnak, de a vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső ezt követően sem zárható ki.

Kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarok, illetve felhőszakadás miatt. A veszélyjelzés 16 vármegyére van érvényben - térképen mutatjuk, hol nem kell számítani esőre.

 

(Fotó: OMSZ)

A riasztás a napközben nagyobb eséllyel kialakuló zivatarok, illetve az intenzív csapadékhullás, kis méretű jég, és szélerősödés miatt adták ki. A veszélyjelzés hétfő éjféig van érvényben.

A hét elején most ilyen időre kell számítani, de hogy mi lesz azután, arról az alábbi előrejelző-videóban informálódhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás