promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegfront ostromolja meg hazánkat, hűvösebbre fordul az időjárás és a csapadék is velünk marad
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyot fordul az időjárás, már lesben áll a hidegfront.

A meteorológusok újra kimondták a rettegett szót, ismét egy hidegfront közeledik Magyarország felé, ami változást fog hozni hazánk időjárásában. Ám mielőtt kitérnénk erre, lássuk, mi várható a következő 24 órában!

Éjszaka a gomolyfelhők többsége összeesik, a Dunától keletre többfelé kiderülhet az ég, azonban a Dunántúl nagyobb része felhősebb maradhat. A záporok, zivatarok számossága csökken, de még reggel is lehet néhány zápor a Dunántúlon. Az északias szél az Alpokalján és az északkeleti megyékben továbbra is élénk marad. Hajnalra általában 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny szélvédett északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán aztán a Dunántúlon is szakadozik, csökken a felhőzet, és ott is sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, melyek a déli, délkeleti tájakon magasabbra törhetnek, emiatt arrafelé zápor, zivatar is kialakulhat. Több helyen kísérhetnek élénk széllökések az északi, északkeleti szelet, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is lehet. A csúcshőmérséklet döntően 26 és 28 fok között várható.

Többségében tehát marad ez a száraz, egy-két helyen záporos, zivataros időjárás, aztán szombaton megérkezik ez a bizonyos hidegfront, ami ugyan csapadékot nem, de némi lehűlést hoz magával. Persze nem kell rögtön megijedni, ez nem lesz jelentős lehűlés, viszont pár fokkal mindenképpen hűvösebb lesz a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás