promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: horrorisztikus világvége felhők tűntek fel Magyarországon, és holnap is labilizálódik a légkör
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Folytatódik az eklektikus időjárás, és ha a hőmérséklet annyira nem is, de a csapadékhullám továbbra is az őszre emlékeztet mindenkit Magyarországon.

Szokták mondani, hogy a májusi eső aranyat ér, és ha ezt lehetne szó szerint venni, akkor hazánk igazán gazdag ország lenne. Csapadékban nem volt hiány Magyarországon, és bár sokan panaszkodnak, hogy így nem igazi a tavasz, de hát esőre is szükség van.

A zivatarok miatt a Balaton vízszintje három centimétert tudott emelkedni. Magyarország legnagyobb tavánál horrorisztikus világvége felhők jelentek meg. Ide kattintva megnézhetitek, hogy az Időkép milyen képeket kapott az észlelőktől. A Balaton déli partjánál Banletti nevű felhasználó készítette az egyik leglátványosabb, de az egyik legfélelmetesebb képet is. Mintha a pokolból érkezett volna ez a világvége felhő, ami miatt hatalmas zivatar volt.

A mai napon is rengeteg helyen volt zivatar, ami néhol elég komoly felhőszakadást hozott magával. Ide kattintva nem árt követni az élő radarképet, hogy hol lesz még szükség az esernyőkre. A Dunántúlon, illetve északkeleten erős, főként az éjszaka első felében még viharos lesz az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön a délkeleti területeken ismét labilizálódik a légkör, ahol az ég is megdörrenhet. Ettől még Magyarország legtöbb részén borult marad az ég, így eső, záporeső bárhol előfordulhat, szóval ne hagyjuk otthon az esernyőt.

Holnap az északias szél az Északnyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten lesz erős, amit olykor viharos lökések is kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, azonban az északi határ menti vidéken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Aztán péntektől kezdve végre sokak vágya teljesül, mivel egyre melegebb és szárazabb léghullámok érkeznek fölénk. A hétvégén így döntően napos, gomolyfelhős idő valószínű 20 fok fölötti maximumokkal, és legfeljebb elvétve lehet futó zápor.

Hétvége előtt délután 16 és 26 fok közé melegszik fel a levegő, a legtovább borongós nyugati határnál lesz a hidegebb, az Alföld keleti, északkeleti részein a melegebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás