promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali riasztás: nyakunkon az ítéletidő, jégeső és villámárvíz zúdul az országra
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több vármegyére is riasztást adtak ki jégeső, felhőszakadás, és villámárvíz miatt.

Az elmúlt 24 órában rengeteg eső hullott le Magyarország jelentős részén - több vármegyében is egyhavi csapadékmennyiség szakadt le. Az ítéletidőnek azonban még mindig nincs vége, Minerva nem fog csendben, békésen távozni térségünkből, jégeső, felhőszakadás, és villámárvíz miatt adták ki szerda reggel az azonnali riasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint május 17-én, az enyhülés és felmelegedés előtt többnyire felhős idő várható, inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. Többfelé számíthatunk időszakos esőre, záporesőre, zivatarra, amelyet akár felhőszakadás is kísérhet. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, majd késő délutántól már északkeleten is erős lesz, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Északnyugat-Dunántúlon csupán 11, 15, másutt általában 18 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A riasztás kapcsán a meteorológusok intentív záporokra és zivataros gócokra figyelmeztetnek: bár a kísérőjelenség főleg intenzív csapadék formájában várható, jégesővel, néhol viharos széllel is számolni kell.

Szerdán főként a keleti térségben és a középső országrészben várhatók nagyobb számban zivatarok, amelyek akár villámárvizeket is okozhatnak.

Heves zivatarok mindkét nap előfordulhatnak erősen viharos szél és nagyobb méretű jég kíséretében - írták.


(Fotó: OMSZ)

Bár a csütörtöki, pénteki nap még számítani kell csapadékra, szombaton egy erős melegedés indul meg, ami vasárnap, illetve hétfőn fog tetőzni 27-28 fokos nappali csúcshőmérséklettel. Tehát hétvégére már érdemes szabadtéri programokat, kertészkedést tervezni - sőt, egyes településeken ezen a hétévén tartanak gyereknapi rendezvényeket.

Ha szeretnétek részletesebb tájékoztatást kapni az előttünk álló napok időjárásáról, nézzétek meg az alábbi videót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás