promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sekély ciklon száguld Magyarország felé és cudar dolgot hoz magával
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fenyegető szemmel les Magyarország felé az a sekély ciklon, ami újra tönkreteszi hazánk időjárását.

Bár az eső újra lecsapott Magyarország több területén, az előttünk álló éjszaka megszűnik a csapadékos idő, és szárazabb, de hűvös napok következnek. Azonban nem sokáig örülhetünk a napsütésnek és a szárazságnak, egy sekély ciklon már száguld hazánk felé, ami a hét második felében fog elérni minket, és teljesen tönkreteszi a hosszú hétvégét.

Sekély ciklonnak azt a légörvényt nevezzük, ami általában csak egy zárt izobárral rendelkezik, vagyis a középpontjában a nyomás legalább 1010hPa, tehát nem sokkal vannak alatta az 1014hPa-s ciklon-kritériumnak.

Jelenleg egy ilyen tart Magyarország felé, de először tekintsük inkább meg, mi várható a következő 24 órában:

Éjszaka északkeleten, keleten is megszűnik a tartós eső, vékonyodik a felhőzet, többnyire fátyolfelhős idő várható, de néhol maradnak felhős körzetek, ahol még kialakulhatnak záporok. Másutt a záporok lecsengését követően hajnalra nagyrészt kiderül az ég. Elsősorban a Dunántúlon élénk, néhol erős marad az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de néhol ennél hidegebb sem kizárt.

Szerdán alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti tájakon helyenként jobban összeállhatnak a gomolyok. Záporok elsősorban a keleti összeáramlás mentén, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati részein fordulhatnak elő. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

És hogy mi következik ezután? Arról az alábbi időjárás-előrejelző videóban informálódhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás