promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egész Magyarországra kiadták a veszélyjelzést, erre mindenképp fel kell készülniük a magyaroknak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Cudar napok várnak a magyarokra, ennek valószínűleg szinte senki sem fog örülni.

Már a húsvét is elég esősen telt, és az utóbbi napok is kifejezetten csapadékosak voltak Magyarország túlnyomó részén. Ez persze nemcsak azt eredményezte, hogy búcsút mondhattunk a szabadtéri programoknak, hanem azt is, hogy az erősen borús eget bámulva az egész ország egy kicsit szürkébb lett – és sajnos minden jel arra utal, hogy a következő napok is hasonlóan fognak telni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján megjelent egy egész országot érintő, fontos, elsőfokú figyelmeztetés, amit esetleges jégeső, zivatar, szélerősödés és villámlás miatt adott ki az OMSZ – a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, ezért is kell mindenképp odafigyelni erre a veszélyjelzésre, nehogy bárkinek is gondja akadjon az időjárás cudarnak ígérkező mivoltából.


Kép: met.hu (screenshot)

Ráadásul sajnos nemcsak hétfőn, hanem az előrejelzés alapján kedden is ilyen lesz Magyarország időjárása, jelen állás szerint szerdán várható legközelebb egy kicsit szárazabb idő. Ezt is érdemes észben tartaniuk azoknak, akik esetleg programokat szerveznek maguknak, vagy a családjuknak, hiszen jó eséllyel senki sem szeretne megázni, aztán emiatt csúnyán megbetegedni.

Hétfőn a nappali csúcshőmérséklet nagyjából 15-22 fok között alakul, késő délutánra, estére ez 9-14 fokra mérséklődik, éjszaka pedig a legalacsonyabb hőmérséklet úgy 4-10 fok körül lesz.

A legtöbb helyen előfordulhat záporeső, zivatar, és mérséklődni fog a légmozgás.

Itt lehet megnézni a met.hu videós időjárás-előrejelzését, amiben részletes információkat találhatnak az érdeklődők:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás