promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sürgős riasztás: az időjósok ezt nem látták előre, bármelyik pillanatban lecsaphat 7 vármegyében is
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az időjósok nem vették időben észre, azonnali riasztást kellett kiadni miatta.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan friss előrejelzéseket és tájékoztatásokat ad ki Magyarország időjárásával kapcsolatban, valamint minden nap közzétesznek egy részletes időjárás-jelentő videót, amiben elmondják, mi várható hazánkban a következő 24 órában, illetve a későbbiekben.

Ahogy azt az időjósok elmondták, egy mediterrán ciklon éri el Magyarországot, ami kiadós esőt hoz magával. Jelentős mennyiségű csapadékra azonban csak a Nyugat-Dunántúlon kell számítani, míg a keleti országrészben több órára is kisüthet a nap, ott nem kell egyelőre esőre számítani.


Amit azonban a meteorológusok elfelejtettek közölni velünk, hogy csütörtökön jégesőre is számítani kell, de valószínűleg ezt ők sem láthatták előre. Éppen ezért most sürgős riasztást adtak ki 7 vármegyére is.

„Csütörtökön reggel nyugat felől csapadékzóna érkezik, melyből csütörtök éjfélig a Nyugat-Dunántúlon tartós, áztató eső várható, területi átlagban 20 mm-t meghaladó, helyenként akár 30 mm-t is megközelítő csapadékmennyiséggel. Az esti óráktól a záporok mellett esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat, melyekhez elsősorban intenzív csapadék (10-20 mm), átmeneti szélerősödés (~50-60 km/h), esetleg kisméretű jég (< 1 cm) társulhat”

- írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat eső miatt adott ki riasztást Zala, Vas, és Győr-Moson-Sopron vármegyére, míg zivatarra figyelmeztetnek Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, illetve Tolna vármegyében - ezekben a térségekben a villámlás jelent elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

(Fotók: met.hu)

Az országos előrejelzés szerint hazánk nyugati felén borult idő várható, keletebbre viszont rövidebb-hosszabb időszakokra is előbukkanhat a nap. Estig a Dunántúlon valószínű többfelé eső, a nyugati tájakon nagyobb mennyiség is eshet, estétől már keletebbre is lehet záporos jellegű csapadék. A légmozgás többnyire élénk vagy mérsékelt lesz, a Nyugat-Dunántúlon viszont megerősödhet az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos nyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás