promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: diliházba kellene zárni, annyira bolond lesz az időjárás Magyarországon – mutatjuk a részletes előrejelzést
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma sokan havazásra ébredtek, de aztán enyhébb légtömegek érkeznek, amik újra felborítanak mindent Magyarországon.

A bolond április még messze van, de már így március elején igazán változatos lesz az időjárásunk. Alapból úgy indult a hétfő, hogy egy hullámzó frontrendszer miatt havazást kapott a nyakába néhány magyarországi település. Az Időkép oldalán meg is tudjátok nézni a fotókat, hogy milyen volt a havas táj így a tavasz kezdetén. Magyarország északi része, és Budapest térsége is kifehéredett.

Annyi már biztos, hogy szép lassan délnyugat felől egyre enyhébb légtömegek áramlanak hazánk fölé. Aki erre érzékeny, az valószínűleg már a mai napon elővette a fejfájás-csillapítót, mivel a frontok miatt szüksége lesz rá. Az időjárás tényleg igazán bolond lesz: Magyarország északkeleti és déli-délnyugati részén például állítólag teljesen eltérő hőmérsékletet mérhetünk majd. Előbbinél hajnalban a fagyok is erősebbek lehetnek, melegebb pedig végig délebbre lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este is várható csapadék. Magyarországon az északkeleti határ mentén helyenként havas eső, a hegyekben havazás, míg hazánk déli felén több hullámban valószínű eső, zápor. A szelet azonban megússzuk, mivel az mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között valószínű, az északi részeken lesz a leghidegebb.

Kedden aztán szépen elkezd vékonyodni a felhőzet. Eleinte a Dunántúlon és a déli megyékben, majd estétől már a Dunától keletre várható elszórtan eső - délelőtt az Észak-Dunántúlon még havas eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, északkeleten és Sopron térségében olykor erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de Magyarország déli részén ennél is melegebb lehet.

A hét közepén, azaz szerdán közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, de a hőmérséklet emelkedése miatt havas esőre már alig lesz esély. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali minimumok -1 és +5, a délutáni maximumok döntően 8 és 15 fok között alakulnak.

Szóval támadnak a frontok, ami sokakat az őrületbe fog kergetni, de a jó hír, hogy fokozatosan melegedni fog az idő. A szelesebb időt sokan utálják, de legalább ez javítani fog kicsit a levegő minőségén néhány városban Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás