promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: nincs kegyelem, éjjel mindenki fűtsön, de vasárnap is búval bélelt időre ébredhetünk, figyelmeztetést adtak ki
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs még vége a télnek.

Markáns hidegfront, lehűlés és csapadék érkezett a hétvégén Magyarországra, rengeteg bizonytalanságot okozva, maguk a meteorológusok sem tudták hosszabb távra megjósolni, hogy mindez milyen időjárással jár majd.

Szombat estétől északon is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, túlnyomóan borult idő várható. A csapadékzóna kissé észak felé terjeszkedik, elsősorban a déli megyéket érintheti. Nyugat felé haladva az esőt egyre nagyobb eséllyel havas eső, majd havazás váltja. A jellemzően északnyugati, nyugati szelet egyre kevesebb helyen kísérik élénk lökések – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A hőmérséklet hajnalban -3 és +2 fok között alakul, csak az északi szélvédett völgyekben lehet ennél hidegebb.

Vasárnap reggeltől északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet, másutt túlnyomóan borult marad az ég. A déli és keleti megyékben még előfordulhat eső, havas eső, elsősorban Baranyában havazás is, a középső tájakon pedig záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Vékony, olvadozó hóréteg Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró elsősorban a Mecsekben valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen újra megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére vasárnap éjfélig. Sopron környékén és a magasabban fekvő észak-dunántúli, valamint hegyvidéki tájakon, illetve a záporok környezetében időnként viharos (60–75 km/h) széllökések várhatók.

A Dél-Dunántúlon és nyugaton pedig az eső szombaton késő estétől elkezdhet vegyes halmazállapotba, majd havazásba váltani. A hóvastagság síkvidéken leginkább lepel (2 cm) lehet, de intenzív csapadék esetén átmenetileg akár a 3-4 cm-t is elérheti, míg a magasabban fekvő tájakon 5 cm, vagy azt meghaladó nedves, tapadó hóréteg is kialakulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás