promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bolond idő érkezik vasárnapra, mindent ki kell kötni, ami a szabadban van, veszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem lesz gondtalan a hét utolsó napja.

Szépen melegszik az idő, fagyoktól mentesen búcsúzik a február, és vele tél, szinte napról napra érezhetjük a tavasz közeledtét. De ne higgyük azt, hogy ez a 10 nap már gondtalanul lefut márciusig, érni fog bennünket néhány kellemetlen meglepetés.

Szombat estétől átmenetileg nagy területen szakadozik, vékonyodik, több helyen csökken, majd hajnaltájt ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Kisebb eső helyenként előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél az éjszaka első felében sokfelé lesz élénk, erős, az északkeleti harmadban néhol síkvidéken is viharos, majd fokozatosan veszít erejéből, és hajnalban már inkább csak a hegyekben lehetnek viharos lökések – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de az Alpokalja egyes szélvédett helyein ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap reggeltől az összefüggő felhőzet délelőttől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, mögötte gyorsan vonuló felhőtömbök zavarják a napsütést. Összességében több helyen várható időszakos csapadék: reggel, délelőtt még eső, a gyorsan vonuló felhőkből már inkább záporok. A délutántól északnyugatira forduló szél az északi megyékben megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, másutt élénk széllökésekre kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a szelesebb északi tájakon ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Az OMSZ veszélyjelzést is kiadott vasárnapra az élénk légmozgás miatt. A legerősebb széllökések Észak-Magyarországon, a Dunazug-hegyvidéken, az Észak-Alföldön, illetve vasárnap már az Észak-Dunántúlon is elérhetik a 60–70 km/h-t. Kiemelten szombaton este, illetve vasárnap délután a magasabban fekvő helyeken, valamint záporok környezetében

70–80 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás