promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sok magyar fél attól, hogy még alattomosan ránk támad a tél, és felpörgetheti a rezsit – mutatjuk, mikor érkezik a tavasz
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valentin-napi előrejelzés .

Február elején túljutottunk az idei tél legrázósabb időszakán, az előrejelzések a hónap végéig most már nem mutatnak semmi veszedelmet. Fűteni persze továbbra is kell, tehát a magyar családoknak még egy kicsit összébb kell húzniuk a nadrágszíjat, hogy az ősszel megemelkedett rezsit ki tudják gazdálkodni.

Szerencsére az időjárás is partner ebben, bár hétfő estétől változóan, egyes részeken időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás, a fagyos részeken esetleg ónos szitálás, hószállingózás fordulhat elő. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között valószínű, de a fagyzugos, szélcsendes részeken pár fokkal hidegebb lehet az idő.

Kedd reggeltől változóan felhős időre számíthatunk, általában több órás napsütéssel, a nap második felében csökkenhet határozottabban a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 8, 9 fok körül várható.

Ha rátekintünk a több hetes európai anomália-előrejelzésre, akkor azt olvashatjuk ki belőle, hogy az előttünk álló két hét melegebb lesz a 20 éves modellklímához képest. A február tehát lepörög gond nélkül, nem kell tartanunk a fagyok visszatérésétől. Az Időkép 30 napos előrejelzése szerint március 4-től már nem süllyed 10 fok alá a nappali maximum hőmérséklet, elérkezik végre a tavasz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás