promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: szétrobbanhat a hidegfronti hatásra érzékenyek feje, kellemetlen időt hoz a vasárnap
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csekélyke éjszakai fagyok is lesznek.

Túl vagyunk az idei tél legkeményebb szakaszán, úgy tűnik, hogy végleg magunk mögött hagyjuk a csikorgató hajnali fagyokat. Márciusra előretekintve azonban nem nyugodhatunk meg, hiszen a tavasz legelején éjszakánként még 0 fok körül alakul a hőmérséklet, és csak nagyjából március 4. körül kúszik 10 fok fölé a nappali hőmérséklet.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még van bő két hetünk a februárból is. Ma, szombaton az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjféltől azonban egyre szakadozottabbá válhat a felhőtakaró.

Elszórtan valószínű kisebb csapadék: döntően eső, zápor fordulhat elő, de az északkeleti tájakon havas esőre, gyenge havazásra is van esély (néhány helyen kis eséllyel átmeneti gyenge ónos eső is előfordulhat). Az északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +5 fok között valószínű.

Vasárnap reggeltől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé naposra fordul az idő, bár elsősorban a nyugati és a középső tájakon délután is maradhatnak felhősebb körzetek. Reggel, délelőtt még előfordulhat kisebb csapadék (általában eső, északkeleten esetleg vegyes halmazállapotú), amely a déli órákra várhatóan mindenütt megszűnik. Élénk, néhol erős lökések kísérik az északira forduló szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai szempontból megszűnő hidegfronti hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás