promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: nehéz lesz kibírni, ami csütörtök hajnalban vár ránk, mindenki csavarja fel a fűtést
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tél még egyszer nekünk támad.

A szokatlanul enyhe december és január után már azt hittük, hogy idén nem lesz igazi tél Magyarországon, ám a február váratlanul kellemetlen meglepetést okozott számunkra. A hó ugyan még mindig sok helyen hiányzik, sőt mostanában gyakran hét ágról süt a nap, ám a kép csalóka, hiszen az éjszakák és hajnalok különösen gyilkossá váltak.

Szerda estétől is derült, száraz idő várható, mérsékelt marad a légmozgás, ám csütörtök hajnalban elképesztő fagyok várhatók. Ha előretekintünk a 30 napos előrejelzés segítségével, akkor kiderül, hogy alighanem az idei tél leghidegebb éjszakája előtt állunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -11 és -6 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök reggeltől újra derült, száraz idő várható. A keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, egyedül Sopron környékén kísérhetik élénk lökések a déli szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 4 fok körül alakul.

Ha hinni lehet a hosszabb távú prognózisnak, akkor vasárnaptól (február 12.) számíthatunk újabb fordulatra, enyhülésre. Onnantól kezdve már ritka vendég lesz a hajnali fagy, a nappali maximum hőmérséklet pedig ismét a 8–10 fokot ostromolja, vagyis már csak ezt a hetet kell kihúznunk, de addig is: ma este mindenki csavarja fel a fűtést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás