promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: vörös kód Magyarországon, itt az anticiklon, lecsapnak a mínuszok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobb, ha mindenki felkészül arra, hogy fagyos lesz a hajnal Magyarországon.

Az utóbbi napokban mindenki a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy milyen hűvös van Magyarországon. Reggelente még a kocsik üvegei is fagyosak voltak, a legtöbb helyen jégkaparással telt a hajnal. Tényleg nagyon hideg van hazánkban, ezért három régióban is vörös kód lépett életbe – vagyis Dél-Alföldön, Észak-Magyarországon, illetve a közép-magyarországi régióban valamennyi szociális intézmény számára kötelező a bajba jutott, vagy hajléktalan személyek befogadása kedd 20 órától.

Szerdán is hideg időre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hajnalban felhősáv vonul végig az országon keletről nyugat felé, ez pedig átmenetileg felhőzetnövekedést okozhat. Néhol hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. A legtöbb helyen mérséklődik az északkeleti szél, de Borsodban, Szabolcsban élénk széllökések lehetnek.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -9 és -4 fok között várható, de a fagyzugos helyeken még ennél is hidegebb lehet, érdemes felkészülni.

A nap további részében a Dunántúlon felhős lesz az ég, hószállingózás, enyhe havazás is előfordulhat, délutánra csökkenni fog a felhőzet. A keleti szél megélénkülhet, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig elvileg 1 és 5 fok között fog alakulni – estére pedig ismét lecsapnak a mínuszok, vagyis érdemes elővenni a vastagabb takarónkat, hogy ne fagyoskodva teljen az éjszaka.

Itt lehet megnézni a met.hu videós előrejelzését, amiből kiderül, hogy anticiklon alakítja Magyarország időjárását:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás