promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem úsztuk meg: bedurvul a tél, elképesztő hidegek jönnek a következő napokban
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnaptól válik rosszabbá az idő.

Váratlanul a rosszabbik arcát kezdte mutatni a tél Magyarországon februárban. Havazások és hatalmas szelek keserítik meg a napjainkat, és a folytatás sem ígérkezik fényesebbnek. Az előttünk álló héten mínusz 12-13 fok lehet a legalacsonyabb hőmérséklet, felcsavarhatjuk a gázfűtések termosztátjait.

Szombat estétől ugyanakkor még csökken a felhőzet, döntően derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de hajnalban a Duna-Tisza közén ismét lehetnek erősebben felhős tájak. Csapadék nem valószínű. Az északi szél lassanként gyengül, hajnaltól élénk szél még nagy területen várható, de erős széllökések már csak kevés helyen lehetnek – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben hidegebb is lehet.

Vasárnap reggeltől felhőátvonulások mellett mindenütt legalább néhány órára kisüthet a nap, főként a Dunától keletre jobban összeállhatnak a felhők. Csapadék nem valószínű. Az északi szél sokfelé újból megélénkül, megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 fok körül valószínű.

Az OMSZ vasárnap éjfélig több figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére. Ma tovább erősödik az északnyugati, északi szél, napközben az országban sok helyen várható 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90–100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Heves, Szabolcs) várhatók.

Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony, Vértes), a Mecsek környékén és a Balaton térségében, illetve a Budai-hegyek területén 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

Ma síkvidéken a Nyírség, Hajdúság hófödte tájain a viharossá fokozódó szél a kialakult hóréteg átmeneti olvadása, kérgesedése ellenére is okozhat gyenge (esetleg közepes) hófúvást. A hegyek hóval borított részein erősebb hófúvásra is számítani kell. Vasárnap az olykor viharos északi szél északkeleten (Borsod, Szabolcs) néhol esetleg még hordhatja a havat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás