promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a hidegfront, a melegfront és az erős szél is ugyanazon a napon csap le Magyarországra
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A frontérzékenyek pokoli napra számíthatnak, illetve azok is, akik nem szeretik az erős széllökéseket.

Rengeteg frontérzékeny ember van Magyarországon, akik hol a hidegfrontra, hol a melegfrontra érzékenyek, és ilyenkor általában hasogat a fejük, vagy akár az ízületeik rakoncátlankodhatnak. Nos, van egy elég rossz hírünk számukra, ugyanis pénteken először melegfront, majd hidegfront érkezik Magyarországra, ráadásul erős szél is kíséri a kettőt, ami nem igazán jó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban először gyengén felhős lesz az ég, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Zápor, hózápor is előfordulhat, a későbbiekben pedig vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik Magyarországra, vagyis havasesőre is lehet számítani. Az északnyugati szél élénk, erős lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig -4 és +2 fok között alakul – de akár -7 fok is lehet a szélvédett részeken.

Péntek délelőtt, illetve a nap további részében tovább vastagszik a felhőzet, beborul az ég és kelet felé terjeszkedő csapadékzóna érkezik. Nyugaton leginkább az eső, havas eső lesz jellemző. Az estére északnyugatira forduló szelet sok helyen erős, viharos lökések kísérhetik, erre is érdemes felkészülnünk.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Itt lehet megnézni a met.hu videós előrejelzését a hideg-, illetve melegfront érkezéséről, és persze az erős szélről is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás