promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: megbolondul minden Magyarországon, iszonyatosan kemény lesz a február eleje
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A viharos széltől nem szabadulunk meg, és esőre, hózáporra is számítani kell Magyarország egyes részein.

Meglepő lett volna, ha végig enyhe marad a január, de kaptunk egy szeletet a kemény télből az utóbbi napokban. Bár így is örülhetünk, mert a hőmérséklet Magyarország legtöbb részén nem esett vissza drasztikusan napközben.

Az Időkép is beszámolt róla, hogy riasztás volt ma érvényben, így a Dunántúl északi részén, valamint a Duna-Tisza közén kellemetlen széllel találkoztak az ott élők, amit viharos lökések kísértek. Ide kattintva tudjuk megnézni a széltérképet, hogyan áll most a helyzet.

A hidegfront hajnalra kelet, délkelet felé elhagyja Magyarországot, mögötte pedig átmenetileg csökken a felhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka északkeleten, keleten az átvonulás miatt előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. A nyugati, északnyugati szelet továbbra is nagyobb területen kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A délnyugati harmadban, illetve északkeleten gyenge, mérsékelt marad a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti megyékben mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Február elején nem fogunk elköszönni a bolond időjárástól, szóval lesz itt minden, ami kellemetlenséget okozhat. Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de olykor kisüthet a nap, viszont ebből azért nagy mennyiségű D-vitamin utánpótlásra ne számítsunk.

Több helyen várható eső, záporeső, főként a magasabban fekvő helyeken havas eső zápor, hózápor is lehet. A nyugati, délnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések. A délnyugati harmadban, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. Hideg tehát nem lesz, de a szél miatt jóval kevesebbnek fogjuk érezni a hőmérsékletet.

Csütörtökön a vastagabb felhőzet délután dél felé levonul hazánkról, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk Magyarország északkeleti felén több, délnyugat felé haladva kevesebb napsütéssel. Újra több helyen lehet eső, zápor, havas eső, hózápor egyaránt. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet általában -3, +4 fok között alakul, a délnyugati és északkeleti megyék szélvédett részein lesz a hidegebb. Napközben a csúcsérték 4 és 10 fok között valószínű.   

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás