promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: álcázott hidegfront okoz galibát Magyarországon, az időjósok mindenkit figyelmeztetnek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az időjósok álcázott hidegfrontra figyelmeztetnek.

Különös előrejelzést adtak ki a hazai időjósok Magyarország időjárását illetően, ugyanis egy úgynevezett álcázott hidegfront fogja meghatározni hazánk időjárását a következő 36 órában. Ez a hidegfront csak a nevében lesz hideg, ugyanis bár azt várnánk tőle, hogy csökkentse a hőmérsékletet, valójában emelni fogja, vagyis alaposan meg fog tréfálni mindannyiunkat. Ráadásul nem is egy, hanem rögtön két álcázott hidegfront követi majd egymást január utolsó óráiban, szóval fel kell készülni rá.

Hétfő éjszaka a frontális felhőzet délkelet felé elhagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók. Elszórtan lehet zápor, hózápor, de a Dél-Dunántúlon és az északkeleti megyékben átmeneti ónos eső sem zárható ki. Az egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország nagyobb részén erős, a Dunántúl északi felén és Budapest körül viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti megyékben lehet gyenge fagy.

Kedden felhőátvonulások mellett általában több órára kisüt a nap, majd késő délután északnyugat felől újabb frontális felhőzet érkezik. Elszórtan várható zápor, hózápor, helyenként az ég is megdörrenhet. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, amelyet főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Bővebb részletek Magyarország időjárását illetően az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás