promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes fényoszlop jelent meg Budapest felett - isteni jel vagy földönkívüliek?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Többen is lefotózták a magyar főváros felett megjelent fényoszlopot.

Hajlamosak vagyunk a legegyszerűbb dolgokat is földönkívülieknek nézni. Az UFO-hívők folyamatosan újabb és újabb fotókkal és videókkal árasztják el a közösségi médiát, csak ezekkel a felvételekkel sokszor az a baj, hogy olyan, mintha egy Samsung SCH-V200-vel csinálták volna (ez a mobiltelefon volt a világ első kamerás készüléke, ami 23 éve jelent meg, és a vele készített képek felbontása 0,35 megapixel volt).

A felvételek sokszor annyira torzak, hogy egyszerűen képtelenség egyértelműen megállapítani, hogy mit is látunk a képen vagy videón, de az UFO-hívők mindig meg vannak róla győződve, hogy az nem lehet más, csak földönkívüli.

Valószínűleg sokan azt a látványos légköroptikai jelenséget is valamilyen UFO-tevékenységnek nézték volna, ami szombat délután Magyarország fővárosa, Budapest környékén volt látható.

Ez az úgynevezett naposzlop, egy olyan oszlopszerű fényjelenség, amit napkeltekor vagy napnyugtakor láthatunk. Ezeket általában a nagyobb méretű lapkristályok felületéről visszaverődő fény hozzák létre. Bár sokan azt gondolhatják, hogy ez egy törési jelenség, valójában nem az; a fény csak visszaverődik.

Ez a visszaverődés okozta a szombati rejtélyes fényoszlopot is, amit többen meg is tudtak örökíteni.

(Fotók: Facebook/Időkép)

Milyen idő lesz vasárnap?

A hét utolsó napján a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet. Nyugaton, északnyugaton csökken, a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, emellett azonban hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól, kora estétől észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében olykor erős.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás