promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ránk támadnak a mínuszok, az egyik leghidegebb hajnal vár ránk vasárnap
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Könyörtelenül visszatért a tél.

Lassan ízelítőt kapunk abból, milyen is az igazi tél, hiszen a hideg évszak eddig a kedvesebbik arcát mutatta felénk. Most azonban kíméletlenül ránk törnek a mínuszok, és alighanem megint a Nógrád megyei Zabar település jár majd a legrosszabbul, hiszen Magyarországnak azon a vidékén szokott hagyományosan a leghidegebb lenni. Mértek már mínusz 32 fokot is, és a fűtési szezon általában 10 hónapig tart.

De térjünk vissza a hétvégéhez, hiszen szombat estétől észak, északkelet felől szakadozik, több helyen csökken a felhőzet, de főként a Dunántúlon és a középső országrészben nagyobb területen maradhat erősen felhős vagy borult az ég. Néhol, nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati részén várható jelentéktelen mennyiségű hószállingózás, gyenge havazás. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben élénk, késő este erős lökések kísérik – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, de a fagyzugos északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb, akár -9 fok is lehet.

Vasárnap reggeltől nyugaton csökken, a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, majd estefelé észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében olykor erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás