promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a tél végképp ránk rúgja az ajtót, vége a spórolásnak, tekerhetjük feljebb a termosztátot
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig tartott az enyhe tél.

Nem volt túl havas a december, karácsonytól pedig e hét elejéig kifejezetten enyhe, csapadékos időjárással lepett meg bennünket a tél. Spórolhattunk a rezsin, miközben a talajok is feltöltődtek vízzel, ugyanis sokfelé két-háromszor több csapadék hullott az ilyenkor szokásosnál.

Most azonban vége a mókának, a tél végképp ránk rúgja az ajtót, az átlagos közelébe hűl az idő. Péntek estétől borult időre számíthatunk, elszórtan továbbra is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Az északkeleti, északi szél helyenként élénk marad – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -2 és +1 fok között valószínű, a völgyekben hidegebb is lehet.

Szombat reggeltől szombat estig többnyire borult időre számíthatunk, majd észak, északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás, a Tiszántúlon havas eső, eső is eshet. Az északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

A folytatásban az eddiginél hidegebb, nagyrészt száraz, gyakran szeles időre számíthatunk, így a belvízfoltok is lassan csökkenni kezdenek. Bár vasárnap kivételével minden nap előfordulhat csapadék, jellemzően hószállingózás vagy gyenge havazás, havas eső formájában, de csak kevés helyen fog esni, és ott is csak kis mennyiség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás