promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berobbant a tél Magyarországra, ebben az országrészben várható durva havazás
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megérkezett hazánkba a havazás, volt, ahol az éjszaka közel 40 centi friss hó hullott. 

A téli sportok szerelmesei kicsiny hazánkban nincsenek elkényeztetve az utóbbi időszakban. A sípályák zárva tartanak, hófödte területekkel pedig az elmúlt 2 hónapban személy szerint összesen kétszer találkoztam. A tegnap délután és éjszaka viszont megváltoztatta ezt a helyzetet. 

A tegnap este folyamán a Lillafüred- Bánkút útvonalat az útra dőlt fák miatt le is zárták. Bánkúton a hóréteg vastagsága már 42 centiméterből , melyből 38 centi a tegnapi nap folyamán hullott. A tervek szerint a holnapi nap folyamán a pályát megnyitják, és a felvonók is üzemelni fognak. Kékestető viszont még ezt a számot is képes meghaladni, ott jelenleg 48 centis a hóréteg, bár igaz, ebből "csak" 33 a friss hó. 

A szakemberek kérése és véleménye szerint a túrázást és a mátrai erdőkben való kirándulást hanyagolni szükséges. Péntek estétől vasárnap estig lezárásra került a Mátraháza-Kékestő közötti útszakasz, csak gyalogosan illetve busszal lehetett a csúcsot jelenleg megközelíteni. 

Az alábbi videóban a tegnap esti havazás látható Mátraházán: 

A mai nap folyamán napközben és este a Dunántúlon előreláthatólag 4 centiméter, ellenben Baranya megyében 5 centimétert is meghaladó hó hullhat az OMSZ szerint. A Tiszántúlon élőknek viszont továbbra is az egész héten tartó esőzésekből fog még jutni, a többi területen bár van esély a havazására, de a nap folyamán itt is esőzésekbe fog váltani. 

Kérünk benneteket, fokozottan ügyeljetek az utakon, és figyeljetek egymásra! 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás