promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: már látjuk, mi vár ránk február első felében, ennek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jövő héten viszont tipikus téli idő várható.

Kedd estétől többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felszakadozások helyenként az éjszaka második felében lehetnek. Sokfelé várható eső, zápor, a déli, délkeleti megyékben zivatar is lehet. Nagy területen gyűlhet össze kiadós mennyiség. A nagyrészt délies irányú szél többfelé megerősödik, a Dél-Alföldön időnként viharossá fokozódik – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +10 fok között alakul, az északi és nyugati tájakon lesz hidegebb.

Szerda reggeltől szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés, majd késő délutántól újra egyre nagyobb területen vastagszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben, estétől újra egyre többfelé eső, zápor, késő estig nem valószínű halmazállapot-váltás. A déli, délnyugati szél a nap első felében többfelé lesz élénk, néhol erős, majd átmeneti mérséklődés után az északnyugati tájakon északnyugatira fordul a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő.

Ha előretekintünk az európai anomália-előrejelzés térképein, akkor azt láthatjuk, hogy a következő héten az időjárás a téli évszaknak megfelelő lesz, hétfőtől éjszakánként akár már -6 fokos fagyok is előfordulhatnak. Az 5. és 6. héten viszont (január 30-tól február 12-ig) ismét az átlagosnál enyhébb lesz az időnk, vagyis az idei telet nagyjából már megússzuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás