promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egymás után érkeznek az özönvizet okozó csapadékrendszerek, de csütörtöktől ezt is visszasírjuk
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hét második felében változik az időjárás.

Kezd sok lenni a jóból, a szokatlanul enyhe tél ugyanis egyre többeknek okoz komoly fejfájást. A fűtés és a gázszámlák szempontjából persze ideális az idő, ám a mezőgazdaságból élők például másképp gondolkodnak, nekik jól jönne némi hó és fagy, illetve kevesebb eső, hiszen a talajok már így is megteltek, és egyre több területen jelent meg az elvetett növényeket fojtogató belvíz.

Változás ezen a téren sem történik holnap, bár hétfő estétől átmeneti jelleggel a keleti országrészben is szakadozik, vékonyodik, ám késő este nyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet. Az éjszaka első felében átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd délnyugat, nyugat felől ismét egyre többfelé várható csapadék. Általában eső valószínű, de az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység csúcsain havas eső, hó is előfordulhat. A déli, délnyugati szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Kedd reggeltől délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a déli óráktól újból megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az éjszaka érkező kiterjedt csapadékzóna délután az északkeleti határt is elhagyja, de eközben délnyugat felől érkezik az újabb csapadékmező.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, a Viharsarokban lesz a legenyhébb idő.

A csapadékzóna ma egyre keletebbre vonul, majd estefelé és kedden több hullámban újabb csapadékrendszerek érkeznek. Az északkeleti országrészben a 24 órás csapadékösszeg kedden meghaladhatja a 20 mm-t, de lokálisan máshol is összegyűlhet 20 mm körüli mennyiség. Kedd délután az intenzívebb csapadékot néhol az Alföldön, délkeleten dörgés, villámlás kísérheti. Az előrejelzés szerint csütörtöktől változás következhet be az időjárásban, akkor az esőt sok helyen havas eső, hó válthatja, nem lesz jobb a helyzet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás