promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egymást érik a frontok a következő napokban, megemlegetjük, ami ránk vár
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megjelent a belvíz is a Tiszántúlon.

Most már kezd nagyon gyanússá válni, hogy az idei tél – viccesen mondva: érdeklődés hiányában – alighanem elmarad, igaz, a hóra, fagyra, latyakra és tűzifazabáló hidegre valószínűleg a magyar lakosságnak most csak az elenyésző töredéke vágyik.

Folytatódik viszont a csapadékos idő, pedig az ország nagy részén a talaj már telítődött nedvességgel, sőt a Tisza térségében és a Tiszántúlon egyre nagyobb területeken a belvíz is megjelent, ami egyáltalán nem ad okot az örömre.

Csütörtök estétől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a még kevésbé felhős, derült tájakon pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Helyenként tartós, sűrű lesz a köd. Jelentéktelen eső legfeljebb az északi határ mentén fordulhat elő. A déli, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Péntek reggeltől nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások, elvékonyodások előfordulhatnak a felhőtakaróban, erre főként a délelőtt folyamán van nagyobb esély. Estig az északi megyékben lehet gyenge szemerkélés, majd északnyugat, észak felől megnövekszik a csapadékhajlam, és egyre többfelé rákezd az eső. A déli, délnyugati szél időnként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Az előttünk álló egy hétben is frontok sorozata vonul át fölöttünk, így nem változik számottevően időjárásunk, marad az ilyenkor megszokottnál enyhébb, gyakran szeles, csapadékos idő.

Hétfőtől a nyugati és az északi országrészben helyenként havas eső, hó is hullhat, de síkvidéken megmaradó hóréteg a jövő hét közepéig nem valószínű. Összességében 15–40 mm csapadék várható a következő egy hétben, északon és nyugaton valószínű a nagyobb mennyiség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás