promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: döbbenetes dolog kezd kirajzolódni, január harmadik hetében következhet be a normalizálódás
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen enyhe telünk van. De meddig marad?

Úgy tűnik, hogy az időjárás most kihagyja a telet, egészen elképesztő hőmérsékleti értékeket mérhettünk szilveszter táján is. Előtte esélyünk sem volt a havas karácsonyra, és a meteorológusok még most sem látják, mikor érkezhetnek meg az igazi fagyok.

Hétfő estétől a köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan terjeszkedik az ország északi felén, míg a déli területeken inkább derült, fátyolfelhős idő valószínű, majd a hajnali óráktól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, a ködös részeken legfeljebb szitálás fordulhat elő. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szélből elsősorban a Dél-Dunántúlon lehetnek élénk lökések – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű. Alacsonyabb értékek elsősorban az Alpokalján és az északi megyékben várhatóak.

Kedd délelőtt csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, de az ország keleti felében borult, párás marad az idő. Napközben északnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet megnövekedése, amelyben időszakos vékonyodások előfordulhatnak. Estétől a derült tájakon újból párássá válik a levegő, köd is képződhet.

Számottevő csapadék nem valószínű, esetleg szitálás, a tartósan borult tájakon gyenge eső alakulhat ki. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul.

Általában 8 és 13 fok közötti értékek várhatóak, azonban a tartósan borult északi, északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebbet, míg a délnyugati tájakon egy-két fokkal melegebb is lehet.

A többhetes európai anomália-előrejelzésből az olvasható ki, hogy az új év első két hetében az átlagosnál melegebb, illetve szárazabb időjárás várható (ezt a 20 éves modellklímához mérik), és csak a 3. héttől áll majd vissza a „normális”, télre jellemző állapot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás