promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: szubtrópusi levegővel kezdődik Magyarországon az új esztendő
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A télnek nyoma sincs, cserébe nagyon enyhén indul 2023.

Ahogy a karácsony is, így az utóbbi napok is enyhe időjárást vonultattak fel, vagyis a tél visszavonulót fújt, és átengedte egy időre a helyet a mondhatni tavaszias időnek. Néhol volt egy kis csapadék, illetve köd is, leginkább borult volt Magyarországon az égbolt, de a havazás többnyire elmaradt, és a kegyetlen mínuszok is elkerültek minket – és ez egyelőre továbbra is így marad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 2023. első napján, január elsején, azaz vasárnap hajnalban az ország északi, északkeleti részén továbbra is borult párás marad az idő, ezeken a részeken elvileg legfeljebb szitálás fordulhat elő. Délen, illetve a Dunántúlon élénk széllökések is előfordulhatnak, a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +5 fok között várható – de a szeles területeken akár 10 fok is lehet.

Vasárnap a nap további részében továbbra is borult lesz az égbolt északon, északkeleten, ahol helyenként tartósan ködös idő is várható. Szintén ezeken a területeken szitálás, enyhe eső is előfordulhat, délen pedig szintén erős széllökések jöhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken 5 és 10 fok között alakul, a kevésbé felhős részeken pedig 11 és 16 fok között – de délnyugaton még melegebb is lehet.

A met.hu videós előrejelzéséből kiderül, hogy a térségünkbe továbbra is enyhe, szubtrópusi eredetű levegő áramlik, és akár még a melegrekord is megdőlhet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás