promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: leszerepelt a tél, megdőlhet a melegrekord Magyarországon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az év utolsó napjaiban visszavonulót fúj a tél, és átengedi a terepet a tavasznak.

Sokan reménykedtek a fehér karácsonyban, de az sajnos nem jött össze idén, hiszen a megszokottnál jóval enyhébb volt az időjárás Magyarországon. A tél eddig nem igazán mutatta meg a foga fehérjét, és úgy tűnik, hogy a következő napokban sem fogja – sőt, inkább átadja a helyét a tavaszias időjárásnak, és egy időre visszavonulót fúj, hogy kellemesebben búcsúztathassuk az évet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy péntek hajnalban szinte országszerte növekedni fog a felhőzet, a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon néhol egy kis eső is várható, ugyanitt a szél is megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +8 fok között várható, vagyis hűvös lesz, de nem annyira, mint sokan várták december végén.

Délelőtt, illetve a péntek további részében a legtöbb helyen csökkenni fog a felhőzet, néhány órára még a nap is kisüthet. Az ország délkeleti részén szórványosan előfordulhat eső, zápor, de a többi helyen kevés az esélye ennek. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 3, illetve 7 fok között várható, a déli tájakon pedig 8 és 12 fokra lehet számítani.

A met.hu videós előrejelzéséből megtudhatjuk, hogy akkora a Kárpát-medencében az enyhülés, hogy akár még a melegrekord is megdőlhet Magyarországon a következő napokban, illetve többnyire anticiklonos hatások fogják alakítani hazánk időjárását – elvileg csak kedd-szerda magasságában fog hidegfront érkezni a térségünkbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás