promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a telet félrelöki a tavasz, melegfront csap le Magyarországra karácsony előtt

Időjárás: a telet félrelöki a tavasz, melegfront csap le Magyarországra karácsony előtt

Időjárás

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folytatódik az enyhülés, kifejezetten kellemes pénteki napra számíthatunk.

Az utóbbi napokban a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy a szokásos téli, hűvös időjárás ellenére elkezdődött egy kis enyhülés, ami néhol csapadékot hozott magával. Nos, ez pénteken is nagyjából így lesz, csupán annyi különbséggel, hogy a tavasz jóval nagyobb erővel löki félre a telet, és estére még egy melegfront is megérkezik Magyarországra – meglepő módon pont az ünnepek előtt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban csökken a felhőzet, de sok helyen köd fog képződni. Leginkább északon előfordulhat szitálás, illetve gyenge eső is, Borsodban pedig még átmeneti ónos eső is lehetséges. A légmozgás mérsékelt lesz, -2 és +4 fok között várható a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet – vagyis hűvös lesz a hajnal, de lehetne rosszabb is.

Pénteken a nap további részében Magyarország északkeleti részén erősen felhős, borult lesz az ég, délen pedig szakadozottabb lesz a felhőzet, és még ki is süthet a nap néhány órára. Az északi megyékben helyenként eshet, és zápor is előfordulhat, késő este pedig csapadékzóna érkezik esővel. Északon 2 és 5 fok közé esik a legmagasabb hőmérséklet, míg délen ez 6 és 12 fok között lesz.

Az enyhülés egyre csak jön, ezt pedig a péntek esti melegfront is bizonyítja, bár az még kérdéses, hogy pontosan meddig fog tartani ez az állapot – egyelőre úgy tűnik, hogy a karácsony végig így fog telni, de majd a két ünnep között jöhet hidegfront is.

Itt lehet megtekinteni a MET.hu videós időjárás-előrejelzését:

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás